Spinsels van een stuk fruit

en andere rariteiten

Overnight oats part 1

4 reacties

Ik blijf ’s ochtends liever 5 minuten langer in mijn bed liggen dan dat ik opsta voor het produceren van een fatsoenlijk ontbijt. Meestal kwak ik wat kwark met een schepje lijnzaad in een bakje, gris een lepel mee en eet dit in de trein op. Het in de trein opeten vind ik het probleem niet, ik zit er toch, heb niet veel beters te doen dus dat is prima. Alleen begin ik die kwark wat zat te worden. Dus, voor de variatie en omdat iedereen zegt dat het zo heerlijk en gezond is, de overnight oats. Ik hoef dan ’s ochtends alleen mn beker uit de koelkast te pakken en ik ben good to go! 

Het eerste experiment dan toch maar wel in het weekend. Nooit echt een havermoutmeisje geweest dus ik vond het maar wat spannend. Ik ben begonnen met een creamy mango-banana. Helaas geen chia-zaad in huis (maar wat een amazing spul moet dat zijn volgens Mike) dus dat volgt later nog. En ik moet zeggen, het smaakte prima! Ben nog niet dolenthousiast, maar ik ga dit doel wel kunnen halen want dit smaakt naar beter experimenteren! 

Advertenties

4 thoughts on “Overnight oats part 1

 1. Havermout rocks! Overnight kende ik nog niet, maar klinkt briljant. Ik duik direct de keuken in om mijn dagelijkse havermout-speltmelkpapje voor te bereiden!

  • Het is even zoeken naar de goede verhouding droog-nat maar mijn tweede experiment was al een stuk geslaagder! Heb nu ook chiazaadjes in huis die het allemaal wat papperiger schijnen te maken. Alleen nu even niet de energie om er voor morgen een te maken. Later meer!

 2. Ik mik er gechopte gemengde noten, pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad doorheen. Daarnaast krenten, of omdat ik dat om te proberen heb liggen wat goji-bessen. Als laatste soms wat appel als ik denk mijn fruitmoment mis te gaan lopen 😛

  Ik zocht op overnight oats en zag een recept, maar dat was echt veeeeeeeeeel te dun (30 gram havermout of 250 ml. vocht). Volgende keer mik ik er flink meer havermout in.

  • Noten doe ik pas de volgende ochtend om een crunchje te hebben.
   Hoe zijn Goji-bessen? Heb ik mee in mn hand gestaan maar uiteindelijk gekozen voor een zakje gedroogde fruitmix.
   Dat is wel heel veel vocht ja! Heb nu meestal 1/3 cup havermout en 1/2 cup vocht en dat samen met fruit waar al wat in zit gaat prima. Als ik de versie met gedroogd fruit doe, mik ik er nog wat extra yoghurt in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s